SAK:n kultaisten ansiomerkkien luovutus

9.4.2014 pidetyssä kevätkokouksessa jaettiin SAK:n kultaisia ansiomerkkejä.

 

SAK:n kultaiset merkit annettaan tunnustukseksi toiminnasta ammattiyhdistysliikkeen hyväksi. Metalliliitosta kansainvälisen yksikön päällikkö Jari Hakkarainen oli AO:n kevätkokouksessa luovuttamassa SAK:n kultaiset merkit puheenjohtaja Tarmo Pekoselle ja taloudenhoitaja Tuomo Liukkuselle. Kevätkokoukseen oli saapunut myös Metalliliiton aluetoimiston aluepäällikkö Jukka Seppälä.

 

 

Jari Hakkarainen luovuttaa puheenjohtaja Tarmo Pekoselle SAK:n kultaisen ansiomerkin
Jari Hakkarainen luovuttaa taloudenhoitaja Tuomo Liukkuselle SAK:n kultaisen ansiomerkin
SAK:n kultainen ansiomerkki
Metalliliiton kansainvälisen yksikön päällikkö Jari Hakkarainen
Metalliliiton aluetoimiston aluepäällikkö Jukka Seppälä

Kevätkokouksen julkilausuma

Valmetin metallityöväen ammattiosasto ry 74 ei hyväksy hallituksen leikkauksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, lapsilisiin ja työmatkakorvauksiin. On selvää, että valtiontaloutta tulee tasapainottaa, mutta keinovalikoima on tyrmistyttävä. Metalli 74 muistuttaa, että viime syksynä hallitus teki parannuksia työttömyysturvaan osana kasvu- ja työllisyys sopimusta ja jo nyt se on leikkaamassa sitä. Toiminnasta puuttuu täysin suunnitelmallisuus, tai sitten toiminnan logiikka tulee suoraan Kokoomukselta.

Taantumasta huolimatta suomalaisessa yhteiskunnassa on varallisuutta enemmän, kuin koskaan aikaisemmin ja siitä huolimatta leikkaukset koskettavat jälleen eniten pienituloisia mm. teollisuuden palkansaajia. Isot rahat ja niistä saatavat verotulot lymyilevät saavuttamattomissa, eikä niihin halutakkaan puuttua. Näillä leikkauksilla ilmeisesti Jutta Urpilainen sinetöi puheenjohtajan vaihdoksen SDP:ssä.

Metalli 74 pitää oikeansuuntaisena hallituksen 600 miljoonan euron tukipakettia työllisyyteen, kunhan rahojen suuntaamisessa otetaan huomioon myös esim. Keski-Suomen maakunnan erittäin heikko, toiseksi heikoin Kainuun jälkeen, työllisyystilanne. Eurooppalainen, suomalainen ja keskisuomalainen teollisuus tarvitsee työtä, tilauksia ja talouskasvua, ei pelkästään leikkauksia! Elämme edelleenkin vientiteollisuudesta.

Valmetin metallityöväen ammattiosasto ry 74